Software voor efficiente catering bij de overheid 

Minder verspilling & meer bewustwording

De software digitaliseert bestaande handmatige processen, waardoor synchronisatie plaatsvindt en de lunch niet meer op de gok besteld hoeft te worden. Omdat de genodigden zelf hun lunch kiezen hebben ze hier een bewuste keuze gemaakt en voelen hierdoor een hogere verantwoordelijkheid. Kortom minder verspilling door bewustzijn te creëren.

Vers aanbod

Door het digitaliseren en het maatwerk van de catering richting de gasten wordt er alleen besteld wat er daadwerkelijk nodig is. Hiermee wordt de inschatting eerder inzichtelijk, waardoor de operationele impact minder groot is. De cateraar weet vroegtijdig hoeveel mensen er aanwezig zijn en wat precies hun lunch wensen zijn. Dit resulteert in een zeer efficiënt inkoopbeleid.

Inzichten & veiligheid

Aan de hand van alle transactionele data wordt er op generiek niveau geanalyseerd wat de trends zijn in de consumpties bij de cateraar of binnen de organisatie. Daarnaast biedt de online omgeving de mogelijkheid om modulair functionaliteiten toe te voegen die bijdragen aan het waarborgen van de voedselveiligheid voor de klant in bijvoorbeeld het (bedrijfs)restaurant.

De oplossing: Software voor de catering en medewerkers binnen de overheid

Voordelen voor medewerkers
 • Bewuster en persoonlijker
 • Gezonde keuze stimuleren
 • Gemakkelijk aangeven of er speciale wensen zijn
Voordelen voor de management assistent
 • Automatisch inzicht in de actuele aanwezigen
 • Minder verspilling bij catering door up to date bestellijst
 • Alles digitaal te regelen via plugin
Voordelen voor de cateraar
 • Gastvrijheid naar alle medewerkers en gasten
 • Operationele kosten verlagen
 • Inkoopmanagement verbeteren

Hoe werkt dit voor het organiseren van een vergadering via Outlook bij de overheid

1 . Communicatie kanalen
Maak een meeting/bijeenkomst aan via je eigen agenda (Outlook, Gmail). Met één druk op de BestelBewuster knop (plug-in) in de agenda start het proces
2 . Monitoren
BestelBewuster monitort wie er komt en stuurt indien nodig slimme herinneringen.
3 . Bewuste keuze
Indien aanwezig, ontvangt de genodigde direct een e-mail van BestelBewuster om zijn eigen lunch samen te stellen uit het beschikbare menu van de interne en/of externe cateraar
4 . Consumeren
Met monitoren weten wij of de meeting doorgaat, wie er komt en de lunch bestelling. Zo wordt er precies besteld wat nodig is
5 . Analyse
Data voor bestellingen ter optimalisatie van inkoop en kwaliteit van banqueting
Benieuwd hoe jullie organisatie cateringmomenten kan verbeteren?

De unieke voordelen

 • Huisstijl volledig inregelbaar
 • Digitalisering inkoop
 • Data en inzichten via dashboard
 • Bijdrage aan de Sustainable Development Goals (SDG’s)
 • Plug and play software
 • Privacy en security safe
advantages
Vanaf € 139,- per maand
Exclusief eenmalige implementatiekosten
E
Zakelijke bijeenkomsten
Heeft jouw organisatie ook zakelijke bijeenkomsten en/of evenementen? Zie ook onze oplossing voor zakelijke evenementen.

Veelgestelde vragen


Zijn jullie een cateraar?

Ons platform is een softwareplatform en vormt de brug met de cateraar. Kortom wij zijn geen cateraar maar werken samen als partners met de verschillende cateraars.
Op welke manier wordt tijd bespaard via jullie software?

Een management assistent office of andere verantwoordelijke voor de wekelijkse zakelijke boodschappen is over het algemeen te veel tijd kwijt aan deze bestellen. Zeker wanneer die met aanwezigheid en wensen probeert rekening te houden. Met de software automatiseren wij dit proces.
Voor welke systemen is de plugin te gebruiken?

De plugin werkt samen met de bekende e-mailclients van Outlook en Gmail. Daarnaast is een de online omgeving ook aan te spreken via de browser.
Moeten wij werken met een plugin?

Nee dit is niet per se nodig. Wel zitten hier veel voordelen aan omdat met de plugin er via de agenda aanwezigheid gemonitord kan worden en deze up to date blijft. Het alternatief is dat elke medewerker handmatig deze gegevens invult in een online omgeving van BestelBewuster.
Waarom zou een medewerker van tevoren hieraan meewerken?

Duurzaamheid wordt met de dag belangrijker. Zowel voor bedrijven als consumenten. Door dit te communiceren zijn de medewerkers bereid om mee te werken. Zo voelt iedereen zich verantwoordelijk om een bewuste keuze te maken.
Moeten medewerkers verplicht een lunch keuze opgeven

Nee, de systemen staan los van elkaar. Een medewerker wordt vanuit de verspilling gedachte gevraagd of die van te voren een keuze wil opgeven. Dit is geen verplichting maar een vraag. De vraag wordt gesteld via een aparte mail of er staat een link op bijvoorbeeld de kantoor sharepoint.
Hoe wordt verspilling voorkomen via jullie systeem?

BestelBewuster heeft algemene data over aanwezigheid en consumptie. Te samen met de voorkeur van de medewerker wordt er een lunch profiel gemaakt op dagniveau rekening houdend met hoeveel medewerkers aanwezig zijn en hun dieetvoorkeuren.