Het tegengaan van verspilling en de overgang naar een meer plantaardig dieet staat in de top vier van meest impactvolle oplossingen als het gaat om effectieve maatregelen tegen klimaatverandering. Ruim 30% van het bestelde voedsel tijdens cateringmomenten wordt verspild, onder andere door no-shows, gebrek aan flexibiliteit en om goed over te komen. In totaal is voedselverspilling goed voor 8% van de wereldwijde CO2 uitstoot.
BestelBewuster gaat de strijd aan met de verspilling tijdens deze cateringmomenten. Dit wordt gedaan door het proces efficiënt, eenvoudig en digitaal te maken. Om een voorbeeld te geven voor een specifieke vergaderlunch: via de BestelBewuster software bestel je lunch bij de bestaande/gewenste cateraar via een web-based applicatie en/of de speciaal voor Microsoft Outlook ontwikkelde plug-in. Naast de lunchvergaderingen hebben we ook oplossingen voor evenementen en het gehele bedrijfsrestaurant. Bewuste consumptie staat centraal, dit resulteert in zowel economische als duurzame impact.
Ons platform is een softwareplatform en vormt de brug met de cateraar. Kortom wij zijn geen cateraar maar werken samen als partners met de verschillende cateraars.
Een management assistent office of andere verantwoordelijke voor de wekelijkse zakelijke boodschappen is over het algemeen te veel tijd kwijt aan deze bestellen. Zeker wanneer die met aanwezigheid en wensen probeert rekening te houden. Met de software automatiseren wij dit proces.
De plugin werkt samen met de bekende e-mailclients van Outlook en Gmail. Daarnaast is de online omgeving ook aan te spreken via de browser.
Nee dit is niet per se nodig. Wel zitten hier veel voordelen aan omdat met de plugin er via de agenda aanwezigheid gemonitord kan worden en deze up to date blijft. Het alternatief is dat elke medewerker handmatig deze gegevens invult in een online omgeving van BestelBewuster.
Duurzaamheid wordt met de dag belangrijker. Zowel voor bedrijven als consumenten. Door dit te communiceren zijn de medewerkers bereid om mee te werken. Zo voelt iedereen zich verantwoordelijk om een bewuste keuze te maken.
Nee, de systemen staan los van elkaar. Een medewerker wordt vanuit de verspilling gedachte gevraagd of die van te voren een keuze wil opgeven. Dit is geen verplichting maar een vraag. De vraag wordt gesteld via een aparte mail of er staat een link op bijvoorbeeld de kantoor sharepoint.
BestelBewuster heeft algemene data over aanwezigheid en consumptie. Te samen met de voorkeur van de medewerker wordt er een lunch profiel gemaakt op dagniveau rekening houdend met hoeveel medewerkers aanwezig zijn en hun dieetvoorkeuren.