Voor- en nadelen van web applicaties voor cateraars

Veel organisaties omarmen technologie nog niet voldoende in hun dagelijkse praktijken. Binnen de catering industrie zie je dit vaak ook terugkomen. Denk maar aan al die keren dat je bijvoorbeeld papieren gastenlijsten misplaatst, je geen pen kunt vinden om notities te maken of je moeilijk kunt communiceren met je medewerkers die zich ergens in het pand bevinden waar je ze moeilijk kunt bereiken. 

pexels-fauxels-3184323 (1)

Om je diensten te optimaliseren en je leven een stuk makkelijker te maken, kunnen web applicaties een perfecte oplossing bieden. 

Het plannen van catering door middel van webapplicaties biedt veel voordelen ten opzichte van handmatig plannen. Zo heb je toegang tot systemen die altijd beschikbaar zijn via het web die ook toegankelijk en overzichtelijk zijn voor alle medewerkers en relevante partijen.

De drempel om over te stappen is relatief laag door de velen voordelen die webapplicaties bieden:

 

 

Voordelen van webapplicaties 

 

 • Altijd toegankelijk

  pexels-pixabay-39284Aangezien alle toepassingen zich op het web bevinden, heb je altijd toegang tot al je data zolang je verbonden bent met internet. Alle relevante gebruikers hebben hierdoor ook altijd toegang tot data, overzichten en communicaties.
 • Gemakkelijke of juist geen installaties
  Web applicaties zijn verbonden aan het web en hebben daardoor geen lokale installatie nodig. Je zult wellicht simpele installaties moeten verrichten om optimaal gebruik te kunnen maken van een webapplicatie, maar deze zullen haast nooit dusdanig ingewikkeld zijn dat je deze niet zelf kunt uitvoeren.

 • Snel klaar voor gebruik

  Webapplicaties kunnen vaak meteen toegepast worden zonder lange installatie proces, waardoor je al duidelijk kunt inschatten of deze toegevoegde waarde heeft voor jouw organisatie. Indien dit niet het geval is en je toch liever afziet van de webapplicatie, heb je geen onnodige kosten gemaakt voor het installatieproces. 

 • Altijd up-to-date
  Als gevolg van de online omgeving van een webapplicatie, zijn veranderingen die je doorvoert altijd actueel. Je hebt hierbij geen vertraging in het doorgeven van wijzingen of in de communicatie, die je wel zou hebben bij handmatige organisatie. 

 • Veiligheid
  Updates die regelmatig uitgevoerd dienen te worden kunnen automatisch geregeld worden via het web. Een gemakkelijke manier om de veiligheid van je platform te garanderen zonder hier veel extra moeite in te steken.

 • Snelle hulp bij problemen
  Mocht je toch problemen ondervinden, kun je vaak door middel van je webapplicatie contact opnemen met het bedrijf of een helpdesk om online, snel en gemakkelijk je problemen te verhelpen. Dit gebeurt meestal online en zul je dus geen technicus voor lang hoeven laten komen, wat enorm tijd efficiënt is.

Het digitaliseren van processen door middel van web applicaties helpt dus bij het organiseren van je diensten, het veilig houden van je data en het optimaliseren van je communicatie. Binnen de catering industrie heeft dit velen voordelen die kunnen helpen om de best mogelijke service te verlenen. Hier tegenover staan echter wel de nadelen waar ook rekening mee gehouden dient te worden. 

 

Nadelen van webapplicaties

 • Koppelen van systemen
  Niet alle webapplicaties kunnen goed gekoppeld worden met andere systemen die je binnen je organisatie gebruikt. Hierdoor heb je geen centrale plek voor al je data wat kan leiden tot onoverzichtelijkheid. 

 • franck-CAX85x-DdBk-unsplashAfhankelijk van het internet
  Mocht er een storing plaatsvinden of heb je tijdelijk geen toegang tot het internet? Dan heb je vaak ook geen toegang tot je data via webapps. Een instabiele netwerk gaat dus niet goed samen met het gebruik van webapps.

 • Weinig directe invloed op veiligheid
  Bij het gebruik van een webapp, heb je weinig directe zicht en invloed op hoe er met je data wordt omgegaan. Om hier wel meer inzicht in te krijgen moet je je kunnen verdiepen in de wondere wereld van online security. Dit kan voor sommigen een uitdaging vormen.

 

Er zijn veel verschillende webapplicaties die je hierbij kunnen helpen, afhankelijk van het type service en de doelen die je als cateraar hebt.

 • Applicaties/software voor inkoop management
 • Applicaties/software voor bestel en bezorgdiensten
 • Applicaties/software voor interne/externe communicatie kanalen
 • Applicaties/software die helpen voedselverspilling te verminderen/te elimineren
 • Applicaties/software ten behoeven van de verkoop, bijvoorbeeld in de vorm van kassasystemen

Het lijstje gaat maar door. Daarom is het cruciaal om te bedenken hoe het inzetten van een web applicatie het meest effectief zal zijn voor het bedrijf. Veel systemen kunnen ook gekoppeld worden aan elkaar om zo verschillende elementen van een bedrijfsvoering aan elkaar te combineren zonder teveel gedoe. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van je kassasysteem aan je inkoopsystemen om betere inzichten te verkrijgen.

Onze oplossing

Wij bij BestelBewuster hebben een software ontwikkeld waarmee de gasten van een cateringmoment zelf van tevoren kunnen bepalen wat zij willen eten. Onze software helpt bij het plannen van cateringmomenten en biedt genodigden de kans om van tevoren zelf hun gewenste eetvoorkeuren door te geven. De cateraar ontvangt dan binnen de afgesproken deadline een duidelijke overzicht van alle bestellingen en kan zo gepersonaliseerde bestellingen voorbereiden en leveren.

Meer weten over ons product of meteen vrijblijvend een demo aanvragen? Klik dan hier.