Radio Circulair: Interview met Bruce Westeneng

Op donderdag 12 november was onze eigen Bruce Westeneng te gast bij Radio Circulair. Bruce Westeneng is een van de co-founders van BestelBewuster en zet zich al enkele jaren in om een oplossing te vinden dat zal helpen om voedselverspilling te verminderen.

Met het BestelBewuster team is een tool ontwikkelt bij lunch vergaderingen en andere cateringmomenten helpt om voedselverspilling tegen te gaan door vooraf bewuste lunch keuzes te maken. Door vooraf te plannen en kiezen kan er bij ontmoetingsmomenten efficiënt en duurzaam geluncht worden. Tijdens de liveradio-uitzending zijn verschillende onderwerpen aan bod gekomen met als centraal thema ´De Nieuwe Economie´. Je leest hieronder meer over de visie van Bruce hierin en de rol die BestelBewuster daarbij speelt.

Radio Circulair Eindhoven Rararadio andre hazes vinyl

Radio Circulair is een online radioprogramma, gepresenteerd door Bas Luiting, waarin verschillende onderwerpen over het thema De Nieuwe Economie op educatieve en interactieve wijze worden besproken. Hierbij wordt veelal ingegaan op actualiteiten van onder meer MVO Nederland, waarbij vaak een gastspreker zijn/haar visie komt delen. Bij een radiostation komt uiteraard ook muziek kijken. Gastsprekers worden uitgenodigd om zelf hun favoriete liedjes mee te nemen, waardoor zij naast spreker ook een dagje radio-sidekick kunnen zijn. Onze eigen Bruce heeft deze kans gegrepen om ook zijn beste tracks te laten horen!

De voornaamste onderwerpen die aan bod komen zijn daarom ook gericht op de toekomst en nog specifieker het kantoor van de toekomst en de rol die catering hierin speelt.

 

¨De kantoorlampen staan uit en er wordt niet vergaderd. Als er niet op kantoor wordt ontmoet waar wordt dan nog meer ontmoet met catering? Waar kunnen wij het verspillingsprobleem nog meer aanpakken?¨ 

 

Ontwikkelingen in de gaten houden, vooruitkijken naar de toekomst, bredere oriëntatie zijn cruciaal om ook in de toekomst onze missie tegen voedselverspilling aan te pakken. Door bijvoorbeeld meer te richten op de Zorg en de Hotel branche, kun je ondanks de dichte kantoren operationeel blijven. Ondertussen blijven wij ons product verder ontwikkelen en optimaliseren.

 

¨Wanneer de kantoren weer opengaan dan zijn wij er klaar voor om aan de slag te gaan.¨

 

Naast het bieden van een duurzame oplossing staat ook digitalisatie centraal. Technologie is de toekomst en hierop inspelen kan op korte en lange termijn het verschil maken voor heel veel branches. Ook bij cateraars is dit een belangrijke ontwikkeling. Op de vraag of BestelBewuster enkel de groene cateraars benadert of door hen benaderd wordt, legt Bruce heel duidelijk uit dat de tool van BestelBewuster helpt bij het verduurzamen en digitaliseren van bedrijven. Hierbij is het doel om deze elementen te verbeteren en niet zozeer om nu al de ¨allergroenste cateraar¨ te zijn.

Een van de belangrijkste aspecten van de tool van BestelBewuster is om een variabele menukeuze aan te bieden aan de gebruikers en hierbij zoveel mogelijk informatie omtrent deze keuzes aan te kunnen bieden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan verstrekken waar producten vandaan komen, de voedingswaarden of juist de impact van de productkeuzes op het milieu. Door deze informatie te verstrekken, kun je mensen aansporen om toch voor de bewuste keuze te gaan.

 

¨De jeugd heeft de toekomst¨

 

Tijdens de uitzending introduceert Bas Luiting de aankomende verkiezingen voor de Minister van de nieuwe economie; een initiatief van MVO Nederland. Als een ambassadeur voor dit initiatief, moedigt Bas het team van BestelBewuster aan om hier kandidaat voor te stellen. ¨De jeugd heeft de toekomst¨ stelt Bas. Als onderneming met een jong team zijn wij altijd bereid om waar mogelijk onze input voor een duurzamere wereld te delen. Houd daarom BestelBewuster goed in de gaten aankomende tijd om ons te steunen in groene initiatieven. Wellicht dat de volgende Minister van de nieuwe economie uit ons team zal worden gekozen!

 

Het volledige interview luisteren en weten welke liedjes in de top 3 van Bruce staan? Je hoort het hieronder:

 

Radio Circulair is elke donderdag hier te horen van 19.00 tot 20.00 te horen bij RARARADIO.