Jouw Digitale Banquetingmanager

Banquetingmanagers verzorgen een cruciale rol bij het creëren van een ultieme gastervaring tijdens banqueting momenten. Om mensen na afloop van een evenement met een voldaan gevoel naar huis te sturen, moet het hele proces vanaf planning tot aan uitvoering geperfectioneerd worden. Ook hier geldt, goede voorbereiding is het halve werk, en wij helpen hierbij!

Het efficiënt plannen van een banqueting evenement is een hele taak. Het vinden van een banquetingmanager die deze verantwoording neemt kan daardoor lastig te vinden zijn. De BestelBewuster software kan hier handig voor worden ingezet als digitale banquetingmanager.

Zodra gasten hun aanwezigheid bevestigen in de tool, krijgen zij de menukaart toegestuurd waarna de gasten zelf van te voren al een bestelling kunnen plaatsen. Na het plaatsen van hun bestelling, wordt deze direct gecommuniceerd met de cateraar. Op basis van de aangegeven aanwezigheid en de vooraf gekozen bestellingen, kan er accuraat worden voorbereid.

De inkoop verloopt efficiënter aangezien je precies weet hoeveel gasten je kunt verwachten én wat deze gasten graag willen eten. Hier zijn velen voordelen aan verbonden:

  • Mogelijkheid tot uitgebreider menukaart

Aangezien je gebaseerd op bestellingen van de gasten kunt inkopen en voorbereiden, kun je een uitgebreider menukaart aanbieden. Per bestelling eten klaar maken biedt hierin meer mogelijkheden dan teveel eten voorbereiden en afwachten wat de gasten wel en niet opeten. Het bieden van een uitgebreider menukaart voegt ook toe aan de beleving van de gasten.

  • Hoge klanttevredenheid

Aangezien je precies aan de gasten hun gewenste maaltijd voorschotelt, kun je verzekeren dat iedereen precies de maaltijd krijgt die zij hebben besteld. Zo vermijd je het risico dat de gasten uiteindelijk ontevreden zijn met het aanbod én kun je de gasten gepersonaliseerde service aanbieden. Overigens helpt dit ook om goed rekening te kunnen houden met allergieën, dieetwensen of portiegrootte.

  • Scheelt tijd in koken en service

Door vooraf de bestellingen klaar te leggen, hoef je minder tijd te investeren in het prepareren hiervan. De gasten kunnen dan ook op tijd aan hun maaltijd beginnen en in de keuken zal alles er soepeler aan toe gaan.

  • Genoeg personeel inzetten

De BestelBewuster tool biedt ook een duidelijk overzicht van de opkomst van een evenement. Verwacht je een hoge opkomst? Dan is het handiger meer personeel in te zetten dan als veel genodigden aangeven niet aanwezig te zullen zijn.

  • Voedselverspilling voorkomen

Een grote voordeel van het gebruik van de tool is dat je hiermee voedselverspilling kunt voorkomen. Door betere inschattingen te kunnen maken in opkomst, gerichter in te kopen en op bestellingen het eten leveren, houd je aan het einde van een evenement veel minder eten over.

Daarnaast biedt het digitale aspect ook veel kansen. Alles wordt in het systeem geregistreerd, hiermee kan er efficiënt naar alle partijen worden gecommuniceerd. De BestelBewuster tool als jouw nieuwe digitale banquetingmanager, probeer het hier nu uit!