De 6 beste films over voedsel en duurzaamheid

jeshoots-com-PpYOQgsZDM4-unsplash

Nu dat we al een tijdje massaal thuis zitten heb je waarschijnlijk alle nieuwste series en speelfilms op Netflix al uitgekeken. Waarom dan niet juist nu je streaming abonnementen gebruiken om wat nieuws te leren? Wij helpen je op weg met onze selectie van de beste series en films om je meer te verdiepen in de wereld van food en alle gevaren en kansen hiervan te ontdekken.

Van geschiedenislessen tot hedendaagse klassiekers én ook inspiratie voor wat je kunt doen om verspilling tegen te gaan! 

# 1: History 101

Je kunt niet vooruitkijken zonder terug te kijken, wordt vaak gezegd. Om onze lijst in te luiden beginnen we daarom met wat interessante geschiedenis lessen in History 101.

In deze Netflix serie wordt er teruggekeken op wetenschappelijke doorbraken die verantwoordelijk zijn geweest voor ons hedendaagse leven. Interessante informatie wordt op een leuke manier verteld en de korte afleveringen zorgen ervoor dat je aandacht goed vastgehouden wordt. De onderwerpen verschillen per aflevering, met onder meer lessen in de geschiedenis van fastfood, plastic, gebruik van olie, robots en kernenergie. De perfecte basis dus om je te verdiepen in duurzaamheid.

 

 

Jaar: 2020
Seizoenen: 1
Afleveringen: 10
Duur: ongeveer 22 minuten per aflevering
Te zien op: Netflix

 

# 2: Rotten

Waar komt je eten vandaan en welke weg legt je eten af voordat deze op je bord belandt? In de Netflix hit-serie Rotten wordt dit onderzocht. Deze serie is vrij confronterend maar geeft wel een inzicht in de voedselindustrie en kaart problemen aan die vaak weggeschoven worden. Zeker een aanrader om te kijken en bewuster te worden van je voedselkeuzes.

 

 

Jaar: 2018
Seizoenen: 2
Afleveringen: 12
Duur: ongeveer 48-60 min per aflevering
Te zien op: Netflix

 

#3: In Defense of Food

Wat moeten we eten en waarom? We hebben zoveel informatie ter beschikking over voedsel en de focus op gezond leven wordt steeds groter. Maar waarom kiezen we nou vaak voor ongezond eten en waar moeten we op letten als we gezonder willen worden? New York Times best-selling auteur Michael Pollan duikt in de wetenschap en neemt je mee op een zoektocht naar antwoorden.

 

 

Jaar: 2015
Type: Film
Duur: 53 minuten
Te zien op: Videoland

 

#4: Down to Earth

Duurzaam leven, hoe doe je dat? Zac Efron en Darin Olien reizen over de hele wereld om duurzame initiatieven te verkennen die kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld. Je wordt meegenomen van IJsland tot Costa Rica om te zien hoe de lokale bevolking innovatief te werk gaat. Een indrukwekkende serie dat op een leuke manier vormgegeven is. Dus doe de tv aan en reis vanuit je woonkamer de hele wereld rond!

 

 

Jaar: 2020
Seizoenen: 1
Afleveringen: 8
Duur: 33-46 minuten per aflevering
Te zien op: Netflix

 

#5: A Life on our Planet

Een hedendaagse klassieker van de welbekende bioloog en televisiemaker David Attenborough. In deze documentaire geeft Attenborough een uitgebreide verslag over de vernietigende impact van de mens op het milieu. De film heeft veel lof ontvangen en wordt bestempeld als Attenborough´s beste werk tot nu toe en een film die mensen wakker schudt. 

“If we take care of nature, nature will take care of us.”

Deze documentaire moet je gezien hebben!

 

 

Jaar: 2020
Type: Film
Duur: 1u 23min
Te zien op: Netflix

  

#6: Best Leftovers ever!

Om de lijst af te sluiten met een wat luchtigere serie, moet je zeker Best Leftovers Ever! een keertje uitproberen. Want wat is er nou leuker dan een kookwedstrijd kijken? Verschillende koks nemen het tegen elkaar op om van etensresten nieuwe lekkere gerechten te maken. Deze serie heeft alle ingrediënten van een leuk kookprogramma én geeft je inspiratie voor jouw restjesdag!

 

 

Jaar: 2020
Seizoenen: 1
Afleveringen: 8
Duur: ongeveer 35 minuten per aflevering
Te zien op: Netflix

 

Na het zien van deze series en films heb je een bredere kennis over voedsel en duurzaamheid én kun je weloverwogen keuzes maken de volgende keer dat je uiteten gaat of restjes overhoud na een maaltijd! 

Ben je helemaal geïnspireerd en wil je graag meer leren over voedselverspilling tegengaan?

→ Lees dan hier: Alles wat je moet weten over voedselverspilling!