BestelBewuster gaat met hulp van Rabobank de duurzame transitie binnen de cateringwereld versnellen

  • BestelBewuster versnelt verduurzaming met Rabobank als financieringspartner
  • Digitalisering draagt bij aan “ontmoeten met catering” op kantoor
  • Gratis instapversie versimpelt de strijd tegen voedselverspilling

 

Team-foto-BestelBewuster-2020 4mpAmsterdam, 29 Oktober 2020 – Rabobank heeft middels financiering het vertrouwen geuit in BestelBewuster; de startup die software heeft ontwikkeld om de cateringwereld te helpen verduurzamen. De financiering wordt ingezet om de software door te ontwikkelen zodat het optimaal kan bijdragen aan catering binnen het kantoor van de toekomst. Catering waar genodigden zelf bewust voor kiezen en voedselverspilling tot het verleden behoort. Recent is de gratis instapversie geïntroduceerd van BestelBewuster. Hiermee wordt het voor opdrachtgevers nog laagdrempeliger om mee te doen in de strijd tegen voedselverspilling.

 

BestelBewuster heeft afgelopen zomer de Rabobank als financieringspartner binnengehaald. De Rabo Innovatielening van €150.000 bevestigt het belang van digitalisering van cateringprocessen binnen het kantoor van de toekomst. Een kantoor waar duurzaamheid hoog op de agenda staat en voedselverspilling niet meer van deze tijd is. Maar óók een kantoor waar ontmoeten centraal staat.

Rabobank-vlag-strand-2020-BestelBewuster

De financiering wordt ingezet om het ontmoeten nog beter te faciliteren. Hoe de software van BestelBewuster daarbij kan helpen, is de afgelopen maanden samen met opdrachtgevers en cateraars uitgebreid besproken, onderzocht en gevalideerd. Door corona bevindt de wereld van catering zich in een uitdagende tijd. Waar de focus van BestelBewuster vóór deze zomer lag op aansluiten van nieuwe klanten op het bestaande product, ligt met het huidige thuiswerkbeleid de focus op verdere productontwikkeling. Ontwikkeling die ervoor zorgt dat de software helpt om catering binnen kantoren straks weer mogelijk te maken en deze op een schaalbare manier bij opdrachtgevers te implementeren. “Wij zijn er klaar voor als de kantoordeuren weer open gaan en zorgen dat ontmoeten met catering vanaf dag één zonder verspilling plaatsvindt. Die rol van ontmoeten wordt onwijs belangrijk. Werknemers hebben hier behoefte aan in een wereld waar thuiswerken de standaard wordt”, aldus Bruce Westeneng, Co-Founder BestelBewuster.

 

Om voedselverspilling op nog grotere schaal te bestrijden en de bewuste keuze nog meer te stimuleren, is de gratis instapversie van de BestelBewuster software sinds deze week beschikbaar. Met deze instapversie kan iedereen direct starten met het efficiënt plannen van cateringmomenten. Verder wordt ook de thuiswerker bereikt die de software kan gebruiken om bijvoorbeeld een lunchafspraak te plannen met zijn team. Vanuit deze instapversie maak je gemakkelijk de sprong naar de versie voor kantoor. “Ondernemen in coronatijd is uitdagend, maar zorgt ook voor creativiteit. Zo is de instapversie geboren en zijn wij ons gaan verdiepen in andere branches. Met de toevoeging van één van onze add-ons voegt de BestelBewuster software ook meteen waarde toe in meerdere sectoren, zoals bijvoorbeeld de zorg”, aldus Niek Storm, Co-Founder BestelBewuster.

 

Over BestelBewuster

Elkaar ontmoeten, genieten van heerlijke catering op maat zonder voedselverspilling. De software van BestelBewuster faciliteert dit door het proces efficiënt, eenvoudig en digitaal te maken. Via de tool maken genodigden aan cateringmomenten zelf een bewuste keuze uit het aanbod van de bestaande of gewenste cateraar. Kan een genodigde niet aanwezig zijn? Geen probleem, dan wordt de bestelling automatisch geannuleerd. De tool is te integreren met ieder e-mail, ticketing, reservering en facilitair systeem zonder dat hier ingewikkelde ICT projecten aan te pas komen. Door slim plannen en kiezen wordt elk cateringmoment optimaal, oftewel de perfecte “Meet & Eat”. Kijk voor meer informatie op bestelbewuster.nl.

Flyer - kopie