3 manieren om je Sinterklaas snoepgoed te herbruiken

Wanneer de Sint in ons land is vullen we ons huis graag met veel lekkernijen, veelal snoepgoed. Teveel zoetigheid op een dag is vaak onwenselijk, maar wat nou als je per ongeluk het hele alfabet aan chocoladeletters hebt ingekocht na het zien van de verleidelijke aanbiedingen in de supermarkt?

Wij helpen je om dit snoepgoed om te toveren zodat je niks hoeft weg te gooien!

 

 

3 tips om je Sinterklaas snoepgoed te herbruiken

 

 

#1 → Bak een speculaas cheesecake

patrick-selin-NmMFZYuBy7Q-unsplash

Je kunt het overgebleven speculaas goed gebruiken om een taartbodem te maken voor bijvoorbeeld een lekkere cheesecake! Hier kan een traditionele cheesecake recept goed voor worden gebruikt en hoef je enkel de koekbodem te vervangen door speculaas. De koekbodem maak je als volgt: 

Stap 1: verkruimel je speculaas tot deze fijn zijn 

Stap 2:  smelt de boter en meng deze door de kruimels

Stap 3: Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk deze goed aan. 

Stap 4: Plaats de springvorm in de vriezer en vul deze na enige tijd met de gewenste cheesecake vulling.

Overgebleven kruimels of zelfs pepernoten kun je ook als garnering gebruiken om je cheesecake helemaal af te maken!

 

 

 

#2 → Maak je eigen chocoladeletter-melk

pranav-kumar-jain-_YNnpjpdyyY-unsplash
Het chocoladeletter alfabet kan een hele goede basis zijn voor een lekker, warme, zelfgemaakte chocolademelk. Dit kun je zelf in 3 hele simpele stappen doen:

Stap 1: snij je chocoladeletters in stukjes (hoe fijner je de stukken snijdt, hoe sneller ze smelten)

Stap 2: verwarm de melk op een laag vuurtje

Stap 3: voeg de chocoladestukjes toe aan de melk en roer goed door. Laat de melk niet koken maar enkel doorwarmen.

Voeg een beetje slagroom toe voor de liefhebbers, en je hebt een heerlijk bekertje warme chocolademelk.

 

 

 

 

#3 → Tover overgebleven marsepein om in een crème brûlée

Heb je na de feestdagen nog wat marsepein over en weet je niet wat je ermee moet doen? Gelukkig hoef je deze ook niet weg te gooien!

 

Creme brulee Stap 1: voeg 200ml melk, 50 gr. Suiker, 3 eidooiers en 150ml slagroom samen in een steelpan

Stap 2: laat het mengsel verwarmen en voeg dan de marsepein toe in dunne plakjes aan het mengsel.

Stap 3: laat het mengsel verdikken tot het ongeveer hetzelfde textuur als vla krijgt

Stap 4: zodra het mengsel de gewenste dikte heeft bereikt, giet je deze over in bakjes en laat je deze afkoelen in de koelkast.


Stap 5
: een crème brûlée is niet compleet zonder een knapperige bovenlaag! Om dit te maken strooi je een dun laagje suiker over het oppervlak van het bakje en gebruik je de gasbrander om een mooi knapperige laag te vormen.

 

Met deze tips kun je nu niet alleen verspillingsvrij het sinterklaasweekend ingaan, maar heb je ook nog een leuke kookactiviteiten om samen met de familie je zondag te vullen! Zo maken we van het sinterklaasfeest een verspillingsvrij feest!